Ben je op zoek naar een koffer, trolley of reistas? Als je binnenkort op vakantie gaat en je een nieuwe koffer of tas nodig hebt zal je al veel verschillende producten voorbij hebben zien komen. Maar wat heb je nou echt nodig? En wat is nou precies het verschil tussen koffers, trolleys en reistassen? Om wat meer helderheid te krijgen in jouw zoektocht naar de perfecte koffer (of trolley, of reistas) hebben wij voor jou deze blog geschreven.

 

Koffer, trolley of reistas: het verschil

Koffers komen in verschillende vormen en maten. Vroeger moesten we onze koffers allemaal met de hand dragen. Tegenwoordig zijn de meeste koffers op wieltjes te krijgen. Een koffer op wieltjes wordt ook wel een trolley genoemd. Trolleys zijn dus koffers, maar niet alle koffers zijn trolleys. Een reistas is, zoals de naam al aangeeft, een tas. Het verschil is vaak dat een tas van een flexibele stof gemaakt is en dat hij hengsels heeft om op de schouders te dragen. Een reistas kan wel, net zoals een koffer, wieltjes hebben.

 

Wanneer kies je wat?

Of jij een koffer, trolley of reistas nodig hebt hangt af van het soort vervoer dat je gebruikt om op jouw bestemming aan te komen. Word jouw koffer in een laadruim geplaatst door anderen? Dan is het aan te raden om een harde koffer of trolley te nemen. Moet je veel met je koffer of tas sjouwen? Dan is het aan te raden om een trolley te nemen. Ga je met de auto en heb je beperkte ruimte in je achterbak? Neem dan een tas; die kan zich makkelijker vormen naar dat ene gat wat je nog vrij hebt. Kijk eens naar ons assortiment: https://kofferonline.nl/122-koffers.