Er zijn veel dingen die je niet moet doen tijdens een vlucht. Je zit namelijk een aantal uur met veel mensen in een hele kleine ruimte, waar niemand even weg kan lopen van elkaar. Er kunnen zo snel irritaties ontstaan. Daarom is het belangrijk dat jij op de hoogte bent van de dingen die je niet moet doen tijdens een vlucht. Dan kunnen jij en je medepassagiers een prettige vlucht beleven.

 

Voeten omhoog

In een vliegtuig zit je lange tijd op een klein oppervlakte in dezelfde houding. Het is begrijpelijk dat je even je voeten omhoog wil leggen. Echter is dit erg vervelend voor je medepassagiers. Al helemaal als je je schoenen of slippers uitdoet. Doe dit dus niet.

 

Op blote voeten lopen

De gangpaden van een vliegtuig zijn klein en de wc’s nog kleiner. Iedereen loopt daar dus met zijn vieze schoenen overheen. Ga dus niet op je blote voeten door het vliegtuig lopen, dat is erg onhygiënisch. Zorg al helemaal dat je schoenen aanhebt als je naar de wc gaat.

 

Het personeel negeren

Het personeel van een luchtvaartmaatschappij is opgeleid om jouw vlucht in goede banen te leiden en de vlucht zo prettig en veilig mogelijk te maken voor alle passagiers. Luister dus goed naar hun instructies. Wat je vooral niet moet doen, is hun negeren. Zij weten het beter dan jij.

 

Het gangpad blokkeren

Omdat het gangpad klein is, moet je voorkomen dat je het gangpad blokkeert. Het is goed voor je om af en toe even je benen te strekken, vooral tijdens lange vluchten. Echter moet je het gangpad vrijhouden voor het personeel of voor noodgevallen. Ga dus niet midden in het gangpad strekoefeningen doen.