We zijn er allemaal wel een schuldig aan: het meenemen van onnodige spullen op vakantie. Toch kan je veel ruimte en sjouwwerk besparen als je goed oplet voordat je je koffer inpakt. Daarom hebben wij voor jou deze onnodige spullen op vakantie voor jou op een rij gezet.

 

Grote flessen toiletspullen

Je hebt geen 500 ml shampoo nodig als je maar een week weggaat. Neem daarom een miniflesje mee. Dat scheelt je heel veel ruimte. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om helemaal niets mee te nemen en een miniflesje op plek van bestemming te kopen. Doe dit echter niet als je naar een hele toeristische plek gaat – daar zullen ze erg duur zijn.

 

Vijf paar schoenen

We hebben altijd de neiging om veel in te pakken, voor het geval dat we het misschien weleens nodig zouden kunnen hebben. Toch is dat zonde, want vaak hebben we het niet nodig. Daarnaast zijn er op jouw bestemming ook vast winkels. Dit geldt dus ook voor schoenen. Neem twee paar mee, zodat je kan afwisselen. Meer is echt niet nodig.

 

Tien boeken

Als je er een hebt, neem dan een eReader mee en zet hier al je boeken op. Dat scheelt je vele ruimte. Als je dan toch graag hard copy boeken meeneemt, wees dan kritisch op hoe veel boeken je meeneemt. Kan jij echt tien boeken in een week lezen?

 

Twintig setjes kleding

Vaak trek je op vakantie toch de kleren aan die prettig zitten. Neem daarom genoeg kleren mee die jij fijn vindt, maar overdrijf het niet. Ga jij twee weken op vakantie? Neem dan genoeg kleding mee voor veertien dagen. Zorg ook dat je weet of jouw vakantiebestemming een wasmachine heeft. Zo ja, neem dan wat wasmiddel mee en wat minder kleren.