Ben jij op zoek naar tips voor reizen met de bus? Vooral als je graag op budget wilt reizen, dan is de bus daar uitermate geschikt voor. Toch staat reizen met de bus niet bekent als de meest comfortabele manier van reizen. Hoe kan je dan toch jouw busreis het prettigste maken? Wij hebben voor jou een aantal tips voor reizen met de bus op een rij gezet.

 

  1. Comfortabele kleding

Als je met de bus naar je bestemming reist, zal je lange tijd in dezelfde paar houdingen zitten. Zorg er daarom voor dat je geen last kan hebben je kleding. Draag comfortabele kleding, dat zal je busreis een stuk prettiger maken.

 

  1. Strek je benen

Bij een busreis heb je regelmatig stopmomenten. Zorg dat je ieder stopmoment even de bus uitgaat en je benen strekt. Als je merkt dat je een beetje last krijgt van je benen of van je nek, doe dan ook meteen even wat oefeningen om ze los te schudden.

 

  1. Oordoppen

Tijdens een lange busreis kan het soms prettig zijn om je ogen een paar uurtjes dicht te doen. Toch kan het soms lastig zijn om te slapen in een bus vol mensen. Neem daarom altijd je oordoppen mee, dan kan je zelf beslissen wanneer jij even wat slaap pakt.

 

  1. Genoeg eten en drinken

Je zult tijdens een busreis langs genoeg tankstations komen waar je even wat kan kopen als je honger of dorst hebt. Toch is het prettiger, en goedkoper, om genoeg eten en drinken mee te nemen. Je bent dan niet afhankelijk van waar de buschauffeur stopt en zult geen honger of dorst krijgen.

 

Wij hopen dat onze tips voor reizen met de bus jouw busreis een stuk prettiger maken. Geniet van je vakantie!