Als je graag in je eentje wilt gaan reizen, is het goed om uit te zoeken welke bestemmingen voor solo reizigers van toepassing zijn. Niet elk land is geschikt om in je eentje rond te reizen. Om je wat inspiratie te geven hebben wij voor jou de 5 beste bestemmingen voor solo reizigers op een rij gezet.

 

  1. Australië en Nieuw-Zeeland

Een groot voordeel aan reizen in Australië en Nieuw-Zeeland is dat ze daar Engels spreken. Dat maakt het communiceren met de locals een stuk gemakkelijker.

 

  1. Thailand

Omdat Thailand zo’n populaire vakantiebestemming is, is het als soloreiziger makkelijk om contact te maken met andere leuke reizigers. Ook is het land ingericht op toeristen, wat het voor jou eenvoudig maakt om leuke hostels en goed vervoer te vinden.

 

  1. Scandinavië

Scandinavië is een schat aan prachtige natuur. Daarnaast zijn de Scandinavische landen erg veilig, ondanks dat ze als decor dienen voor vele populaire thrillers.

 

  1. Japan

Japan is een land met vriendelijke en gedisciplineerde mensen. Naast de intrigerende cultuur heeft het land ook geweldige natuur te bieden. Zorg wel dat je je inleest over de cultuurverschillen, zodat je niet per ongeluk iemand beledigd.

 

  1. Ierland

Ierland staat bekend om zijn vriendelijke bevolking. Het zal niet moeilijk zijn om hier leuke locals te ontmoeten en toffe medereizigers te vinden. Daarnaast heeft Ierland ook een wonderschone natuur voor de liefhebber.

 

Ben je op zoek naar goede bestemmingen voor solo reizigers? Let dan vooral op de veiligheid van een land. In je eentje ben je nou eenmaal wat kwetsbaarder dan als je met een groep bent. Bereid je reis goed voor en geniet van je vakantie!