Als je op reis gaat met het vliegtuig dan moet je al snel veel keuzes maken. Waar ga je naartoe? Ga je in de eersteklas of tweedeklas reizen? Neem je handbagage of ruimbagage mee? Het antwoord op die laatste vraag hangt af van een aantal factoren. Deze hebben we voor jou op een rij gezet, zodat jij straks weet of je beter handbagage of ruimbagage mee moet nemen.

 

Korte reis of lange reis

Afhankelijk van of je een lange of korte reis gaat maken, zal je ook meer of minder spullen mee moeten nemen. Als je dus een korte reis gaat maken, dan is het niet nodig om een grote koffer mee te nemen. In dat geval is alleen handbagage vaak genoeg. Echter als je een lange reis maakt, dan is alleen handbagage vaak te klein.

 

Niet alles mag in je handbagage

Het is belangrijk dat jij weet wat je wel en niet mee mag nemen in je handbagage, want daar zitten strenge regels aan verbonden. Wil jij bepaalde spullen meenemen die niet je handbagage mogen? Denk bijvoorbeeld aan een tent, waarvan de haringen niet in je handbagage mogen. Neem dan een grote koffer mee en check die in als ruimbagage.

 

Lang wachten of snel klaar zijn op vliegveld

Het is goed om te bedenken dat je met alleen handbagage sneller bent met inchecken en je ook sneller op je plek van bestemming klaar bent op het vliegveld. Je hoeft namelijk geen grote koffer in te checken en bij de bagageband op te halen.