“Een nieuwe rolkoffer voor de vakantie? Denk ook eens aan het geluid! In veel toeristenplaatsen zijn bewoners het geratel van de wielen zat,” schrijft De Volkskrant in haar artikel van 6 juli 2017. De krant deed daarom De Grote Rolkoffergeluidstest.

In de test werden koffers van verschillende merken getest, zowel in handbagageformaat (ca. 55x35x20) als in een groter formaat (ca. 77x45x30). Onder andere het merk CarryOn bleek enthousiast te reageren op deelname aan de test. Het koffermerk gaf bij De Volkskrant aan het ‘probleem’ te herkennen en binnenkort de oplossing op de markt te brengen: de CarryOn Steward. Het betreft een koffer met vier wielen, die achter grotere wielen heeft en door een groter loopvlak en betere verdeling van het gewicht aanzienlijk stiller zal zijn.

In de test van De Volkskrant werden nu de CarryOn Skyhopper en de CarryOn Porter meegenomen. Overall winnaar van De Grote Rolkoffergeluidstest was Eastpak: zij kwam als meest stille koffer uit de bus in de categorie kleine koffers en kwam op de tweede plek in de categorie grote koffers. Eastpak is binnenkort ook verkrijgbaar op Kofferonline.nl.

Bekijk hier het volledige artikel in De Volkskrant.