Welke handbagage mag ik meenemen in het vliegtuig?

Elke bagage wat mee gaat in de cabine van het vliegtuig noemen wij handbagage. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen normen afmetingen, aantal en gewicht. Je kunt hier in een overzicht van de normen kijken van alle luchtvaartmaatschappijen. Bekijk dus goed van te voren welke handbagage koffer je kiest voor je reis.

Als je een korte trip gaat maken wil je ook graag vloeistoffen meenemen. Onder vloeistoffen verstaan wij crèmes, gels, pasta's en spuitbussen. Je mag vloeistoffen meenemen tot 100 ml. Deze moeten allemaal in een afsluitbaar doorzichtig plastic zakje passen van maximaal 1 liter. Je mag 1 zakje per persoon meenemen en de vloeistoffen moeten er makkelijk in passen.
Er worden uitzonderingen gemaakt voor vloeistoffen die gebruikt moeten worden tijdens de reis. Dat is babyvoeding, medicijnen op recept of met een doktersverklaring en speciale dieetvoeding.

Voor taxfree producten gelden 2 aparte regels.
Als je gaat reizen en buiten de EU moet overstappen, dan mag je zonder problemen taxfree producten meenemen. Als je reis begint buiten de EU en je moet overstappen binnen de EU dan worden de taxfree producten in beslag genomen.
Moet je overstappen binnen de EU met taxfree producten gekocht in de EU dan worden deze helaas ook in beslag genomen.

De producten die verboden zijn om mee te nemen zijn: vloeistoffen (tenzij verpakt volgens de officiële regels), vuur/schietwapens, stompe en scherpe voorwerpen (nagelvijl, schaar), batterijen (alleen in de vaste verpakking of in b.v. dvd speler), producten van dierlijke oorsprong, explosieven, ontvlambare, chemische en toxische stoffen.

Tegenwoordig reizen vele mensen met een handbagage koffer. Als iedere passagier een handbagage koffer zou meenemen past dit niet in de cabine van het vliegtuig. Er wordt daarom af en toe gevraagd om de handbagage koffer in het ruim te plaatsen.

Welke handbagage mag ik meenemen in het vliegtuig?

Bewaren


Accept

Deze winkel maakt gebruik van cookies, zodat we uw ervaring van onze webshop kunnen verbeteren.